Coronavirus, Franța, 319 morți în ultimele 24 de ore

În Franța, alte 319 de persoane au murit de coronavirus în ultimele 24 de ore, au anunțat autoritățile  potrivit cărora numărul de decese din țară crește astfel la 2.314, unde există și 4.273 de pacienți în terapie intensivă. “Vreau să vorbesc clar compatrioților noștri”, a declarat premierul francez Edouard Philippe, primele 15 zile ale lunii aprilie “vor fi cele mai dificile zile, mai dificile decât cele 15 zile care tocmai au trecut”. “Lupta tocmai a început”, a adăugat el, citat de site-ul web Figaro, adăugând că evoluția epidemiei transalpine este foarte rapidă în concordanță cu ceea ce se întâmplă în Italia.

Franța a comandat peste un miliard de măști pentru a proteja medicii și asistentele, a anunțat  Ministrul Sănătății Olivier Veran, explicând că s-au făcut comenzi la nivel mondial, în special în China. Livrările vor fi eșalonate în următoarele săptămâni și luni, a adăugat el, citat de pe site-ul web Figaro. Pentru a facilita livrările, a fost organizat un pod aerian între Franța și China. Veran a spus că au fost comandate 5 milioane de teste  pentru a detecta rapid infecția în 15 minute.

Citește și Coronavirus, Londra: “20 de mii de decese în Marea Britanie? Un rezultat bun”

Scopul este de a putea face încă 30 de mii de teste rapide pe zi la sfârșitul lunii aprilie, 60 mii la sfârșitul lunii mai și 100 mii la sfârșitul lunii iunie.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.