Coronavirus: francezii se tem de un al doilea val. Parisul zonă interzisă

Sunt mulți care se tem de o nouă paralizie în unele zone din Franța , după ce cazurile confirmate de Coronavirus au crescut exponențial. Cei infectați sunt de patru ori mai mulți decât acum o lună. Acest lucru a fost anunțat de premierul Jean Castex , care a raportat: rata de reproducere a virusului a trecut de la 0,7 la 1,4 în 30 de zile.

De astăzi, în Paris este obligatoriu purtarea măștii și în aer liber

Experții francezi sunt convinși: ceea ce se întâmplă în Franța are contururile unui al doilea val al epidemiei. În așa-numita listă neagră există două zone: pe de o parte Parisul, pe de altă parte Marsilia. Alarma asupra capitalei franceze a fost dată astăzi, 28 august. Ministrul belgian de externe a decis, de fapt, să clasifice Parisul drept „zonă interzisă”. Motivul? Gestionarea incorectă a pandemiei în metropola. Prin urmare, călătoriile cu Bruxelles-ul au fost strict interzise. Marsilia , al doilea cel mai populat oraș din Franța, se face soră cu Parisul într-o soartă nefericită. În timp ce guvernul a decis să închidă cluburile și barurile la ora 23:00 până pe 30 septembrie, administrația locală nu este de acord. Primarul verde Michèle Rubirolași președintele LR din Bouches-du-Rhône, Martine Vassal, consideră că închiderea timpurie a barurilor a fost decisă fără consultare.

Covid, UE semnează primul contract pentru 300 de milioane de doze de vaccin

Începând cu 28 august, s-a impus obligația măștii în aer liber  în cele mai aglomerate zone din Paris, Marsilia și Toulouse. Obligația vine cu câteva zile înainte de redeschiderea școlilor . Pentru președintele Republicii, Emmanuel Macron , acesta este un moment decisiv pentru întreaga țară, economia și viitorul ei. Și măștile sunt inelul pe care se joacă credibilitatea guvernului. Cu câteva luni în urmă, cuvintele purtătorului de cuvânt al guvernului, Sibeth Ndiaye, au provocat senzația: „ Măștile sunt inutile ”.

Între timp, odată cu redeschiderea școlilor, atât în Franța, cât și în Italia , unii profesori nu vor să efectueze testul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.