Coronavirus, familia lui Hawking donează respiratorul spitalului din Cambridge

Este respiratorul artificial care l-a ținut viu pe descoperitorul găurilor negre. Acum poate ajuta pacienții de  coronavirus să respire . Familia lui Stephen Hawking , marele astrofizician englez care a decedat în 2018 la 76 de ani, a donat respiratorul personal la Royal Papworth Hospital.

Fiica Lucy a declarat pentru BBC : „Spitalul din Cambridge a fost extrem de important pentru tatăl meu care a primit îngrijiri medicale excepționale. I-am chemat pentru a afla dacă putem ajuta și de acolo a venit ideea de a dona respiratorul tatălui meu “.

Membrii familiei au donat deja cea mai mare parte a aparatelor care l-au ajutat pe omul de știință să supraviețuiască de-a lungul  anilor în care a suferit de scleroză laterală amiotrofică, o boală care l-a împiedicat să se miște și care i-a permis să comunice doar printr-un sintetizator de vorbire. Dar Hawking, autorul best-seller-ului De la Big Bang la găuri negre și considerat unul dintre descoperitorii secretelor nașterii universului, și-a cumpărat pe cheltuiala sa  respiratorul.  Citind știrile despre deficiențele de echipamente pentru lupta împotriva   Covid 19 în ziare, fiica lui a crezut de cuviință că ar putea fi util să doneze aparatul unui spital, pentru a putea fi folosită în continuare.

Mike Davies, directorul clinic al Royal Papworth comentează : „Am fost încântați să fim contactați de familia profesorului Hawking și le suntem foarte recunoscători pentru donație. Orice sprijin primit este important pentru noi toți ”.

”Ecuația lui Hawking”, iată ce își dorea Stephen Hawking să fie gravat pe piatra funerară a mormântului său

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.