Coronavirus, expertul: „Epidemia nu se va încheia anul acesta”

Expertul Yuen Kwok-yung, de la Universitatea din Hong Kong: „Înainte toate țările se temeau de China, dar acum este contrariul: Beijingul riscă să fie infectat, din nou”

În timp ce Italia descoperă din ce în ce mai mult efectele îngrijorătoare ale urgenței Coronavirus , China – de la care a început epidemia la sfârșitul lunii decembrie – pare să vadă lumina acum în partea de jos a tunelului. totuși, potrivit profesorului Yuen Kwok-yung , de la Universitatea din Hong Kong, nu este prea optimist deoarece „ Covid-19 nu va fi eradicat până la sfârșitul anului”. Potrivit expertului, prin urmare, chinezii estimează că, cel puțin în Țara Dragonului, în aprilie nu vor exista noi infecții.

În sprijinul tezei sale, Yuen a spus în timpul unui interviu televizat că situația din China s-ar putea îmbunătăți vara iar iarna poate exista o recidivă. Motivul? Epidemia ar putea fi importată din alte țări, în special din cele din emisfera sudică. „Credem că este probabil ca epidemia să nu se sfârșească”, – a spus Yuen – pentru că vor exista ceea ce vom numi „infecții importate înapoi”. Permiteți-mi să explic: la început, alte țări se temeau de China, acum Beijingul se teme de ele, deoarece acoloexistă multe cazuri și ar putea reintroduce virusul și aici “.

Citește și Iran: spitalele nu fac față din cauza Coronavirusului: „Oamenii mor pe stradă, se riscă 700 de mii de decese”

Din acest motiv, profesorul a lăudat inițiativele guvernului Hong Kong, care în ultimele zile a decis ca toți oamenii care se întorc din Iran, orașul Daegu și provincia Gyeongsang de nord din Coreea de Sud și regiunile Lombardiei, Emilia-Romagna și Veneto în Italia(cele trei țări cu cele mai multe infecții din lume după China), vor fi puși în carantină obligatorie de 14 zile.

O modalitate de a opri cât mai mult posibil epidemia și de a asigura siguranța cetățenilor. „Dacă toată lumea își spală pe mâini , poartă întotdeauna o mască și păstrează distanțele între ei, riscul de infecție va fi redus. Este o chestiune de conformitate ”, a adăugat profesorul, care a explicat, de asemenea, că tulpina originală de Coronavirus s-a schimbat acum, dar nu din acestă cauză a devenit mai letală.

În orice caz, la data ipotetică de încheiere a Coronavirusului, Yuen a fost scurt și concis: „Între timpul necesar pentru a dezvolta vaccinul, pentru a-l face și apoi administrat, va mai dura un an, poate un an și jumătate”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.