Coronavirus, evadarea din Wuhan: cel puțin 65.000 de persoane au plecat

Cel puțin 65.000 de oameni sunt gata să părăsească orașul chinez Wuhan în prima zi de înlăturare a blocajului impus pentru a combate răspândirea Covid-19. Excluzând transportul rutier, se estimează că 5 mii vor lua trenul, în timp ce peste 10 mii vor folosi avionul din aeroportul Wuhan Tianhe, în care au fost programate deja peste 200 de zboruri de intrare și de ieșire.

Mii de oameni s-au deplasat pentru a uita de o carantină fără precedent începută pe 23 ianuarie  cu măsuri drastice pentru a opri răspândirea infecției. Mulți dintre ei au s-au îndreptat spre trenuri, alții spre aeroporturi dar sunt și cei care au ieșit pur și simplu în oraș  pentru mânca un castron de „reganmian”, cel mai popular și tipic fel de mâncare picant de fidea din oraș.

Iran: 600 de persoane au murit după ce au băut alcool contrafăcut ca leac împotriva Covid

Activitățile comerciale, de la magazine la restaurante și la magazine mari, au fost redeschise în ultima săptămână pentru a relansa economia, când municipalitatea a anunțat un total de 79 de proiecte în valoare de 22 de miliarde de dolari. Revenirea la normal este poate cel mai provocator test pentru China, care a declarat astăzi victoria asupra coronavirusului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.