Coronavirus, Europa nu a atins ”vârful epidemiei”, e prea repede pentru o ridicare a restricțiilor

Coronavirus, Europa nu a atins ”vârful epidemiei”, e prea repede pentru o ridicare a restricțiilor

“În ciuda primelor dovezi, din Italia și Austria, că numărul de infecții și decese” din cauza coronavirusului Sars-CoV-2 “este în scădere, în acest moment nu există nicio indicație că UE a vârfului epidemiei “. Acest lucru este explicat de Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC), care a publicat o nouă evaluare a riscului Covid-19 pentru UE și Regatul Unit.

Deși „recent, în unele țări numărul de cazuri noi și de decese raportate zilnic pare să fi scăzut ușor”, notează ECDC, „multe țări din zonă testează în prezent doar cazuri grave sau spitalizate, prin urmare aceste tendințele trebuie interpretate cu prudență “.

Povestea unui pompier din Madrid: „Suntem chemați să deschidem ușile celor care mor singuri în case”

În general, organismul european avertizează, „pe baza dovezilor disponibile, în prezent este prea devreme pentru a începe retragerea tuturor măsurilor de restricție. Înainte de a examina revocarea orice măsuri, statele membre ar trebui să asigure de crearea de sisteme avansate de testare și supraveghere bazate pe populație și pe spitale. pentru a informa și monitoriza strategiile de escaladare / decalare a epidemiei și pentru a evalua consecințele epidemiologice. ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.