Coronavirus, Etiopia a proclamat stare de urgență

Primul ministru al Etiopiei, Abiy Ahmed, a proclamat stare de urgență din cauza „gravității” situației cauzate de pandemia coronavirusului, care a infectat cel puțin 55 de persoane în timp ce două și-au pierdut viața. Într-o declarație, guvernul a explicat că măsura a fost luată din cauza curbei rapide de creștere a infecției.  În ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sănătății, au fost mai confirmate încă trei cazuri.

Război, foamete, holeră și acum și coșmarul Covid-19: apocalipsa yemenită

Etipoia, cu 110 milioane de locuitori, este a doua țară cea mai populată din Africa. Guvernul a dispus deja închiderea școlilor și universităților, invitând populația să lucreze de acasă pentru a limita infecțiile. Teama comunității internaționale este răspândirea pe scară largă a coronavirusului în Africa.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.