Coronavirus, epidemiolog: ” SUA ar putea ajunge la 200 de mii de decese”

Creșterea infecțiilor cu covid-19 în Statele Unite nu se oprește : cu 124.763 de cazuri, SUA este de departe de a fi cea mai afectată țară din lume, chiar dacă numărul victimelor – 2.191 conform ultimelor estimări – este semnificativ mai mic decât acela înregistrată până acum în Italia. Cu toate acestea, riscul de a deveni un masacru este fără precedent. Potrivit Anthony Fauci, șeful institutului pentru boli infecțioase din SUA, ar putea ajunge la „între 100.000 și 200.000 de morți”.

Într-un interviu acordat CNN, Fauci a explicat că în acest moment un milion de victime „este aproape sigur un număr exagerat”. “Nu este imposibil, dar este foarte, foarte puțin probabil”, a declarat oficialul de sănătate. Estimarea binecunoscutului epidemiolog este “milioane de cazuri și un număr de victime cuprinse între 100 de mii și 200 de mii. Nu vreau să fie dezechilibrat în acest sens”, a avertizat, cu toate acestea, “aceste numere  pot induce în eroare ușor oamenii “. Fauci a fost mai optimist în ceea ce privește testele: „În comparație cu câteva săptămâni în urmă, avem un număr extraordinar de mare. Cu toate acestea, restricțiile “vor rămâne în vigoare” “Nu este vorba de câteva săptămâni”, a subliniat el, explicând că revenirea la viața normală ” nu va fi mâine și cu siguranță nu va fi săptămâna viitoare. Va dura  mai mult decât atât. ”

Citește și Coronavirus, peste 700 de mii de cazuri la nivel mondial și peste 33 de mii de decese

 

Într-un articol publicat ieri de New York Times, Fauci subliniază că „dacă cazurile de coronavirus vor crește  în acest fel, zona New York va fi afectată de o epidemie mai uriașă decât cele care au avut loc la Wuhan, China sau în regiunea italiană din Lombardia “.

“Evident, nu există nicio garanție că tendința va continua în acest fel. Ceea ce s-a întâmplat până acum nu poate fi folosit pentru a prezice ce se va întâmpla. Este posibil ca distanțarea socială luată să încetinească sau să oprească creșterea cazurilor. Dar ce se poate spune este că zona metropolitană din New York a avut mai puțin succes în limitarea curbei în acest moment a epidemiei decât în ​​Wuhan și Lombardy în același punct cu epidemiile respective.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.