Coronavirus, epidemia la nivel mondial: 91 de țări afectate

Din Iran, în Coreea de Sud și până la primul caz în Togo. Dinn Marea Britanie până în Olanda unde a murit prima persoană de coronavirus. Întreaga lume, în toate latitudinile, se confruntă cu noul coronavirus. „Mai devreme sau mai târziu, vom ajunge cu toții în situația în care se află acum Franța, Italia și Germania”, spune ministrul german al Sănătății, Jens Spahn.

2.736 de cazuri noi de Covid-19 au fost înregistrate în 47 de țări în ultimele 24 de ore, a declarat OMS la Geneva. “Există în total 98.023 de cazuri raportate la nivel mondial și 3.380 de decese. Suntem pe punctul de a ajunge la 100.000 de cazuri confirmate”, a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus. O infecție care se extinde acum și în Africa (41 de cazuri, primul caz în Camerun și Togo) și America Latină și Caraibe (34 de cazuri, primul din Peru).

Citește și Coronavirus, OMS: „Nu avem niciun semnal că virusul ar putea disparea la vară ca o gripă normală”

În Europa , Italia este încă sub supraveghere specială, în ceea ce privește numărul de infecții și victime, dar situația se deteriorează rapid și în alte țări. La Bruxelles, se pregătește cel mai rău, iar comisarul UE pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, a cerut statelor membre să „ se pregătească pentru situații similare în curând”. În Franța există cel mai îngrijorător scenariu. Cu aproape 600 de infecții, 9 decese și un focar în Rinul de Sus, cazurile au ajuns la 81 în 48 de ore, ceea ce a obligat autoritățile locale să închidă o sută de școli.

În Elveția 181 de infecții cu Covid-19 au confirmat și alte 29 sunt suspectate. „Cazurile suntîn creștere”, a declarat Daniel Koch, șeful Diviziei de Boli Transmisibile din cadrul Oficiului Federal al Sănătății Publice (SFFSP)

infecțiile au crescut în Germania, Spania, Belgia, Grecia, Islanda și Rusia. Și coronavirusul a apărut pentru prima dată în Serbia, Slovacia și Orașul Vaticanului. În Olanda s-a înregistrat primul deces.

Infecția se extinde și în Statele Unite , unde se numără 14 victime și 230 de infecții care s-au răspândit în 20 de state din 50. 33 de cazuri în New York și 4.000 de persoane în carantină de precauție. Dar președintele Trump cere cetățenilor să rămână calmi…

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24


Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.