Coronavirus, doi medici pozitivi au murit în Peru: au rămas fără oxigen

Tragedie în Peru, unde doi medici cu coronavirus au murit duminică, 3 mai, din cauza lipsei de oxigen în spitalele unde au fost internați . Cei doi medici au fost amândoi în criză respiratorie și au avut nevoie de ventilație artificială pentru a supraviețui, dar criza de sănătate în care s- a plonjat țara latino-americană a îngreunat găsirea mai multor dispozitive medicale , inclusiv cilindri de oxigen. În prezent, trei medici din Peru care au murit din cauza coronavirusului.

Alarma nativilor din Amazon: „Din cauza coronavirusului riscăm un etnocid”

Potrivit rapoartelor presei locale, cei doi medici au fost spitalizați în două spitale din Iquitos , capitala regiunii amazoniene Loreto, din nordul țării. Cele două spitale, sunt cele mai importante pe teritoriul Amazonului Peru . Afluxul mare de pacienți în ultimele săptămâni au dus la epuizarea materialelor , cum ar fi oxigenul , cu repercusiuni tragice asupra posibilității de salvare a pacienților.

Un studiu dezvăluie: „Descoperit un nou anticorp monoclonal capabil să blocheze identificarea Covid-19”

În prezent, în Peru , au fost confirmate 45.928 de cazuri de coronavirus și 1.286 de decese cauzate de Covid-19. Este a doua țară din America Latină după Brazilia și a paisprezecea din lume, după numărul de infecții.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.