Coronavirus, declarația unei doctorițe de la spitalul din Wuhan: „Am dat alarma pe 30 decembrie, dar a fost pedepsită”

Pe 30 decembrie, Dr. Ai Fen , șefa terapiei de urgență la Spitalul Central Wuhan, era la muncă ca deobicei, ca în fiecare zi când un pacient s-a prezentat plângându-se de simptomele gripei, dar asupra căuia terapiile tradiționale nu au avut niciun efect. Medicul a luat o probă de sânge și a trimis-o la laboratorul de analiză, primind rezultatul: Sars coronavirus.

”Când am citit diagnosticul, a rămas uimită”. A încercuit cuvântul Sars cu un pix, a fotografiat raportul și l-a trimis unui fost coleg de universitate, doctor într-un alt spital din Wuhan. Imaginea a ajuns și la alți colegil în acea seară, dar în timpul nopții, medicul a primit un mesaj de la spital: știrile despre cazul misterios nu ar trebui să fie răspândite pentru a evita panica.

Două zile mai târziu, managerul disciplinar al spitalului a trimis o scrisoare de reamintire medicului pentru „răspândirea zvonurilor care tulbură liniștea”. Doctorița nu a putut face decât un lucru: ea le-a cerut colegilor să poarte măști și haine de protecție sub halat, în ciuda faptului că autoritățile spitalului le-a interzis acest lucru.

Citește și Alertă medicală! O epidemie misterioasă face ravagii în China

Acum, că virusul a provocat peste trei mii de victime în China, inclusiv patru medici din spitalul său, dintre care unul era oftalmologul Li Wenliang, Ai Fen a decis să se alăture numeroaselor persoane care critică guvernul, riscând să fie arestată:

„Dacă aș fi știut ce se va întâmpla , nu m-aș fi îngrijorat de mustrările superiorilor mei. Aș fi vorbit cu oricine despre asta ”, a spus medicul într-un interviu acordat revistei chineze Renwu. Ai Fen a spus că, după prima alarmă care a fost neascultată, numărul pacienților cu coronavirus au început să crească din ce în ce mai mult, până când pacienții au devenit prea mulți pentru a ascunde adevărul în legătură cu situația de urgență.

Potrivit medicului, dacă alarma ei ar fi fost ascultată imediat, epidemia s-ar fi putut împiedica.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.