Coronavirus, declarația expertului german: „Pandemia poate dura 2 ani”

“O pandemie se desfășoară în valuri, știți ? Iar pandemia de Coronavirus , conform evaluărilor noastre, va dura doi ani.”

Acestea sunt cuvintele președintelui institutului german Robert KochLothar Wieler la Berlin în cadrul unei conferințe de presă. „Evident, cu cât va sosi mai repede vaccinul, cu atât va fi mai bine”, a adăugat el. Institutul este o organizație responsabilă de controlul și prevenirea bolilor infecțioase, parte a Ministerului Sănătății Federale German.

Conform prognozelor lui Wieler, numărul pacienților cu complicații grave în Germania va crește. De aici vor crește și cererile spitalelor „să-și dubleze capacitățile de terapie intensivă”. Potrivit lui Wieler, „una din cinci infecții” va avea un curs sever, „și încă nu știm care va fi rata mortalității”. Este clar, a adăugat numărul unu al Institutului Robert Koch, că „persoanele în vârstă sau cele cu boli anterioare prezintă un risc deosebit”.

 Citește și Cât de mult rămâne Covid-19 pe suprafețe? De la 4 la 72 de ore, rezultatele cercetărilor științifice

“Măsurile luate pentru a conține Coronavirus în Germania trebuie absolut respectate, altfel milioane de oameni vor fi infectați în câteva luni, iar acest lucru trebuie absolut evitat”.

Acesta este apelul lui Lothar Wieler la conferința de presă de la Berlin “. Robert Koch Institut are în prezent 6012 cazuri pozitive oficiale testate de Coronavirus în Germania, „dar știm că există cu siguranță mai multe cazuri”, a recunoscut Wieler. „Răspândirea trebuie încetinită pentru a permite sistemului de sănătate să reacționeze și pentru a împiedica mulți pacienți grav bolnavi să ajungă la unitățile de sănătate în același timp”, explică expertul.

Și Germania a urmat strategia italiană și a celorlante state  cu închiderea de magazine, baruri, muzee și multe alte activități neesențiale pentru a împiedica răspândirea de Covid-19. Măsurile care trebuie interzise includ întâlnirile în biserici, moschei, sinagogi sau alte lăcașuri de cult.

“Măsuri ca acestea nu au fost luate niciodată în Germania”, a recunoscut cancelarul  Angela Merkel  .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.