Coronavirus: decesele ar putea fi cu 60% mai mult decât datele oficiale

La nivel mondial, decesele prin coronavirus ar putea fi cu 60% mai mult decât au fost numărul  oficial. Acest lucru este susținut  de o analiză a Financial Times realizată pe 14 țări afectate de pandemie. Ziarul britanic vorbește despre un număr de decese cu aproape 60% mai mare decât cel al statisticilor oficiale: cu 122 de mii de decese mai mult decât cele 77 de mii raportate în țările analizate.

Experții au ajuns la această concluzie comparând decesele care au avut loc între martie și aprilie a acestui an cu cele din aceeași perioadă din ultimii cinci ani. Și dacă chiar și în celelalte state care nu sunt incluse în studiu, datele ar trebui subestimate în același mod, coronavirusul ar fi putut ucide până la 318.000 de oameni în întreaga lume, comparativ cu 200.000 oficial.

În toate țările analizate, cu excepția Danemarcei, numărul de decese din martie până în aprilie 2020 ar fi depășit cu mult media istorică: în Italia cu 90%, în Belgia cu 60%, în Spania cu 51%, în Olanda din 42% , 34% în Franța, New York (+ 200%) și Madrid (+ 161%).

Coronavirus, în Africa numărul deceselor au ajuns la aproape 1.400

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.