Coronavirus: cum a reușit o tonă de găinaț de pui să evite adunările

Găinațul de pui poate evita adunările? Se pare că da!   În seara zilei de joi, 30 aprilie 2020, în orașul universitar Lund , situat în sudul Suediei , a fost așteptată cu nerăbdare. De fapt, la căderea nopții, a fost sărbătorită „Noaptea de Valpurga”, o aniversare de origine păgână care sărbătorește sosirea primăverii în țările nordice.

Această sărbătoare în  momentul coronavirusului fiind considerată în mod evident risc de adunare . Din acest motiv, autoritățile au luat măsuri: au ordonat vărsarea în parcul public al unei tone de găinaț de pui. Acțiunea a avut două scopuri: descurajarea adunărilor datorită mirosului neplăcut și fertilizarea peluzelor.

OMS șochează: “Suedia este un exemplu. Au înțeles cum să trăiască cu virusul”

Primarul orașului, Philip Sandberg, a comentat alegerea: „Nu vrem să devenim un focar de coronavirus. Facem tot ce putem: fertilizăm și încercăm să păstrăm oamenii în siguranță “.

În general, „Noaptea de Valpurga” este sărbătorită cu picnicuri, petreceri și focuri pentru alungarea vrăjitoarelor, toate activitățile care atrag inevitabil mii de cetățeni. „În ultimii ani, a spus primarul, „ s-au adunat până la 30 de mii de oameni, dar în această situație a fost absolut necesar să evităm aceste adunări” .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.