Coronavirus, cu 81.488 de cazuri, SUA este cea mai afectată țară din lume: a depășit Italia și China

SUA a depășit China și Italia și a devenit prima țară din lume în cazurile de coronavirus : conform datelor din New York Times 81.488 și  1.178 de decese.

Cu 330 de milioane de rezidenți, SUA este a treia națiune cea mai populată din lume, ceea ce înseamnă că oferă o mulțime de oameni potențial contagioși cu Covid-19. Președintele Donald Trump – potrivit ziarului american – a trimis mesaje mixte cu privire la întinderea pericolului și modul de combatere a acestuia. Cu doar două zile în urmă, a decis să ușureze cel puțin parțial limitările din Statele Unite cu un sistem pe etape bazat pe grupe de vârstă și locație geografică.

Citește și Coronavirus, „Trump a oferit o sumă uriașă pentru a avea vaccinul german exclusiv pentru SUA ”

Sfidând opinia contrară a experților săi științifici, începând cu renumitul virolog mondial Anthony Fauci, care a dispărut din ultimele ședințe ale Casei Albe după ce a corectat în mod repetat președintele. “Aceasta nu este o țară făcută pentru a fi închisă, trebuie să o redeschidem, să îi readucem pe americani la muncă”, a spus Trump.

Între timp, magnatul dorește să blocheze granița cu Canada, desfășurând militari pe 40 de kilometri de graniță, pentru a preveni intrarea. Este ceea ce a denunțat Justine Trudeau, afirmând că este total împotriva militarizării frontierei american-canadiene. Canada se învecinează cu 13 state americane.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.