Coronavirus, Crucea Roșie din China: „Închideți totul pentru a vă salva, nu există a doua șansă! ”

”În Italia nu există măsuri foarte stricte și este necesar să se modifice modul în care cetățenii se confruntă cu situațiile de urgența  coronavirusului”, acesta este mesajul lansat de Sun Shuopeng,  președintele Crucii Roșii Chineze care a vorbit într-o conferință de presă săptămâna trecută  cu președintele regiunii lombarde Attilio Fontana, explicând că există încă prea mulți oameni pe stradă, prea multe persoane folosesc în continuare transportul public și  nu se folosesc măști.

“Situația cu care vă confruntați este foarte similar cu ceea ce am trăit în China la Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus chinez – a explicat reprezentantul Crucii Roșii – există un număr mare de pacienți pozitivi, pacienți internați și, din păcate,  decese  Dacă măsurile de carantină sunt mai stricte , este mai ușor de identificat persoanele pozitive cu coronavirus și, prin urmare, să fie puse sub tratament  în cel mai bun și rapid mod posibil “, a adăgat el, potrivit presei italiene.

Citește și Coronavirus, scrisoarea medicilor din Bergamo: „Spital este contaminat, epidemia a scăpat de sub control”

“În Wuhan, a fost o lună după începerea izolării totale am obținut primele rezultate – a continuat președintele Crucii Roșii – spitalele au reușit să trateze pacienții , astfel încât am reușit  în mod eficient să trecem peste vârful pandemiei și numărul de infecții au scăzut . Oamenii nu poartă măști, sunt prea mulți oameni pe străzi și transportul public este încă activ – a explicat el –  este necesar ca toți cetățenii să urmeze regulile și toată lumea trebuie să facă parte din acest mecanism pentru a învinge coronavirusul. Este nevoie de măsuri de securitate mult mai ridicate. ”

„În acest moment trebuie să închideți toate activitățile economice: toți oamenii trebuie să stea acasă în carantină. Toată lumea trebuie să fie pregătită  să încetinească această pandemie pentru a se salva. Nu există a doua șansă ! ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.