Coronavirus, „crește riscul în Europa”

“Riscul asociat infecției cu Covid-19 pentru persoanele din Europa și Regatul Unit a trecut de la un risc moderat la un risc mare, pe baza probabilității de transmitere și a impactului bolii.” Aceasta este evaluarea recent actualizată de Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC), bazată pe tendința epidemiei de pe bătrânul continent. Până în prezent, ratingul ECDC a considerat riscul „scăzut”.

De asemenea, ECDC oferă cele mai recente date, actualizate la ora 8: 00 . 89.068 cazuri Covid-19 în toată lumea în această dimineață, dintre acestea, aproximativ 9.000 de cazuri au fost raportate în afara Chinei, în 66 de țări. În Europa și Spațiul Economic European și Regatul Unit, San Marino, Monaco și Elveția, au fost raportate 2.199 de cazuri, cu 38 de decese. Doar în Italia, s-au înregistrat 75% din aceste cazuri (1.689) și 92% din decese (35).

Citește și VIDEO / Criza de migranți, haosul la granița dintre Grecia și Turcia: gaze lacrimogene și gloanțe împotriva femeilor și copiilor

În prezent, riscul asociat cu infecția cu Covid-19 pentru persoanele din UE și Regatul Unit este considerat moderat până la mare, pe baza probabilității de transmitere și a impactului bolii. Pe baza caracteristicilor epidemiologice observate, se presupune că întreaga populație este sensibilă, deși pot exista factori de risc care cresc sensibilitatea la contagiune.

Virusul se răspândește rapid și poate avea un impact imens asupra sănătății publice, cu rezultate fatale în grupuri cu risc ridicat, precum și tulburări economice și sociale.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.