Coronavirus, conform unor noi studii, virusul se răspândește și prin aer. OMS este gata să revizuiască regulile privind măștile

Conform noilor studii științifice, răspândirea coronavirusului poate avea loc și prin aer , și nu numai prin contact. După acestă descoperie,  Organizația Mondială a Sănătății este pregătită să revizuiască măsurile.  Acest lucru a fost anunțat de directorul OMS responsabil, David Heymann, anunțând BBC că „studiem cele mai noi dovezi științifice”. Între timp în SUA se recomandă folosirea  măștilor în public .

Durata de viață a virusului – Studiile complecte  asupra virusului nu sunt încă gata, vor fi nevoie de săptămâni sau luni pentru a le obține, dar în acest moment se pare că virusul poate supraviețui în aer mult mai mult decât se credea până acum. Dovada empirică ar fi datele de contagiune în spitale între lucrătorii din domeniul sănătății. Covid-19 nu numai în respirația normală, ci cea produsă de aparate, ar putea rămâne activ multe ore.

În Ecuador, efectul coronavirusului este apocaliptic: cadavrele sunt abandonate și arse pe străzi / VIDEO

Până în prezent, OMS a sfătuit tuturor oamenilor să folosească măști. Sunt un obiect  prețios în acest moment și, prin urmare, potrivit ultimei descoperiri ar fi mai bine dacă le-am cupăra de la farmacii decât din  supermarket-uri… ( dacă s-ar găsi). Cu noile date despre prezența virusului în aer, situația este diferită. Masca ar putea fi o armă în plus pentru a opri pandemia. Prin urmare, OMS ar putea să-și revizuiască regulile și să sfătuiască, dacă nu chiar să impună utilizarea măștilor pe transportul public și la locurile de muncă unde distanța de un metru între lucrători nu poate fi garantată. Și nu numai…  membrii familiei care asistă  o persoană infectată și în acest caz toți ar trebui să poarte câte o mască.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.