Coronavirus, China: „Suntem pregătiți pentru cercetarea comună și dezvoltarea vaccinurilor”

China, prima țară din lume afectată de pandemia coronavirusului, este „mai mult decât pregătită” pentru „cercetările comune”,  dezvoltarea medicamentelor și a vaccinurilor pentru a câștiga lupta împotriva Covid-19. Acesta este mesajul pe care președintele chinez Xi Jinping l-a adus la summitul G20 dedicat situațiilor de urgență coronavirus.

De asemenea, Republica Populară își confirmă disponibilitatea de a oferi asistență țărilor afectate de pandemie. Este nevoie de „hotărâre” de a lupta împotriva unui „război global ” împotriva Covid-19. ”Trebuie să intensificăm cooperarea internațională și să promovăm o mai mare sinergie – a subliniat Xi – pentru ca toată umanitatea să poată câștiga bătălia împotriva unei boli”.

Citește și Coronavirus, Crucea Roșie din China: „Închideți totul pentru a vă salva, nu există a doua șansă! ”

Xi Jinping a solicitat apoi G20 „acțiuni colective” pentru a trimite un „semnal puternic” și a restabili încrederea pentru redresarea economiei globale. A apelat la o coordonare consolidată a politicilor macroeconomice la nivel internațional, pentru a evita repercusiunile grave ale situației de urgență asupra economiei. A cerut să reducă tarifele pentru a permite economiei să se redreseze.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.