Coronavirus, China își cere scuze doctorului erou mort în Wuhan: „Pedepsirea lui a fost o greșeală”

Poliția din Wuhan își cere scuze pentru cum s-a comportat cu doctorul erou, Li Wenliang . Medicul a fost primul care adat alarma cu privire la coronavirus și mai târziu a murit din cauza infecției   Tânărul de 34 de ani a fost acuzat că „a răspândit informații false pe internet ”. Biroul de Primărie al Securității Publice a scris acum într-o notă că, în cazul „au existat proceduri eronate de aplicare a legii și proceduri neregulate”.

Scuzele vin după concluziile Comisiei Naționale de Supraveghere conform cărora „acțiunea poliției a fost inadecvată”.

Citește și Coronavirus și imigrație, alarma OMS: „Pregătiți-vă pentru ce-i mai rău”

Încă din decembrie 2019 , Li Wenliang descoperise șapte cazuri de virus care îi aminteau de Sars la spitalul din Wuhan, unde lucra. Încercase fără succes să-și avertizeze colegii, să dea alarma privind acele cazuri suspecte, dar autoritățile locale l-au oprit și l-au făcut să tacă.

Când totul ieșise la suprafață și când Covid-19 făcea zeci de victime, medicul a reușit de pe patul de spital să-și spună povestea publicând o fotografie în care era  intubat. Însă acum scuzele autorităților nu mai au nicio valoare ..niciun sens.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.