Coronavirus, China îi recompensează pe cei intră ilegal în țară

În timp ce China pare să fi ieșit din situația de urgență Coronavirus și pe 8 aprilie, există însă o provincie la granița cu Rusia, care începe abia acum să se lupte cu epidemia. Este vorba de Heilongjiang, unde, potrivit agenției Xinhua,  marți s-au înregistrat 80 de cazuri noi de Covid-19, dintre care 79 importate din Rusia de cetățenii chinezi întorși în țară.

Potrivit mai multor mass-media internaționale, pentru a opri sosirea persoanelor care trec ilegal frontiera Rusia a decis să-i ramburseze pe cei care raportează transgresorii, adică acei cetățeni care se întorc din Rusia prin încălcarea blocajului impus de autorități. Acestea au stabilit astfel o recompensă de 3 mii de yuani (egală cu aproximativ 388 de euro) celor care locuiesc în zonele de frontieră și raportează intrări „ilegale” pe teritoriul chinez și 5 mii de yuani pentru cei care prind persoanele care trec ilegal frontiera și îi predă autorităților.

O asistentă a murit la 33 de ani, soțul ei: „A lucrat în departamentul Covid, nu avea nicio protecție”

Deși majoritatea focarelor autohtone par să fi dispărut, țara a înregistrat 108 cazuri noi duminică, cel mai mare număr din 5 martie până astăzi. Conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins , 83.306 de persoane au contractat virusul până în prezent în China, iar 3.345 dintre acestea au murit.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.