Coronavirus, China cere băncilor să sterilizeze bancnotele

Autoritățile CBIRC pentru băncile și companiile de asigurări din China au solicitat băncilor și altor instituții să dezinfecteze bancnotele și să le păstreze timp de o săptămână într-o zonă uscată, pentru a conține răspândirea coronavirusului. Instituțiile au solicitat, de asemenea, băncilor să curețe și să dezinfecteze toate zonele în care transmisia de virus este mai probabilă să se producă din cauza numeroaselor contacte ale clienților cu suprafețe, cum ar fi aparatele bancomate.

 
Anterior, se știa că banca centrală chineză era gata să distrugă sau să dezinfecteze bancnotele din zonele cu risc ridicat și să le păstreze timp de 14 zile înainte de a le pune înapoi în circulație. În plus, băncile Guangzhou vor cere clienților să declare de unde provin bancnotele depozitate, chiar dacă, potrivit unui șef adjunct al băncii, al cărui nume nu este cunoscut, „o astfel de măsură nu va fi complet eficientă”.

Citește și Casa ororilor: o mamă și-a opărit fiul de 3 ani pentru că a făcut pipi pe jos

Banca Populară Chineză va folosi temperaturi ridicate sau lumină ultravioletă pentru a dezinfecta bancnotele și le va păstra mai mult de 14 zile înainte de a le pune înapoi în circulație. Băncile centrale din întreaga lume, pe de altă parte, deseori distrug bancnotele vechi pentru a echilibra oferta cu bani noi. O practică care nu afectează oferta de bani, în timp ce s-ar putea dovedi a fi un aliat valabil în lupta împotriva coronavirusului.

Administratorul adjunct al băncii centrale, Fan Yifei, a declarat că din 17 ianuarie a fost introdus 600 de miliarde de yuani, sau 85,6 miliarde de dolari, în sistemul financiar chinez, potrivit South China Morning Post.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.