Coronavirus, China acuză Italia: „Era deja acolo în septembrie, nu suntem țara de origine a Covid-ului”

China continuă să spună lumii: „Nu de la noi a pornit pandemia de coronavirus .“ Și după acuzațiile împotriva diferitelor țări, Beijingul arată acum cu degetul spre Italia : „Ar putea fi țara de unde a început infecția”.

Pare incredibil, dar este chiar așa: a profita de studiul Institutului Cancerului din Milano și al Universității din Siena este China , care într-o încercare de a îndepărta acuzațiile lumii, acum dă „vina” pe Italia. Studiul citat de guvernul chinez , de fapt , a sugerat că virusul Sars-CoV-2 circula în Italia  încă din septembrie 2019 , cu cinci luni înainte de descoperirea primului pacient în Codogno. Tocmai din acest motiv China , care declarase oficial primul caz de coronavirus în ianuarie, arată cu degetul spre Italia .

Citește și SUA, Pompeo: „Covid-19 a fost creat într-un laborator din Wuhan. Avem dovezi”

Acest lucru a fost raportat de New York Post , care explică: „Beijingul se bazează mult pe acest studiu, care ar demonstra că primul caz de infecție în Europa datează încă din septembrie 2019 , cu trei luni înainte de primul caz declarat oficial la Wuhan”. Cu toate acestea, trebuie spus că China a acuzat deja alte țări că au provocat pandemia: Beijingul arătase deja cu degetul spre Spania și apoi către Statele Unite , acuzând armata națională că a adus virusul în octombrie 2019 , în timpul Jocurilor Mondiale Militare din Wuhan.

Zhao Lijian , ministrul chinez de externe, a declarat recent: «Există studii, precum cel italian, care dovedesc un lucru cu certitudine: trasarea originii unui virus este o întrebare foarte complexă, care ar trebui lăsată în seama oamenilor de știință. Acestea sunt procese foarte complexe, care pot implica mai multe țări ». OMS a recunoscut anterior că  virusul ar fi putut circula în alte părți ale lumii înainte ca primul caz să fie constatat în Wuhan.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.