Coronavirus, cel puțin 20 de persoane au murit la Madrid, într-un azil de bătrâni

Cel puțin 20 de bătrâni au murit din cauza coronavirusului și alte zeci de persoane au fost infectate într-o casă de bătrâni   din Madrid. Știrile, raportate de mass-media citând membrii familiei, oferă o măsură a gravității situației din capitala spaniolă.

Drama s-a desfășurat  în institutul Monte Hermoso, un centru privat care este parțial afiliat cu autoritățile regionale ale Comunității Madrid.

„Fac tot ce pot, Comunitatea Madridului i-a abandonat, nu vine niciun material .. îi lasă să moară singuri”, spune cu disperare pentru El Mundo Jeus Ruiz, a cărui mamă în vârstă de 86 de ani a murit săptămâna aceasta, în timp ce tatăl lui 87 este într-un azil de bătrâni. Conform mărturiei sale, aproximativ șaptezeci de persoane în vârstă ar fi infectate.

Citește și Coronavirus, estimări de șoc în Marea Britanie: „55 de mii de persoane ar putea fi deja infectate”. Dar școlile rămân deschise

“Practic întregul personal este nou, deoarece cei care erau  acolo au fost infectați”, continuă Ruiz, subliniind că există un singur medic de serviciu. În ultimele 24 de ore în Spania s-au  înregistrat  alte 1.927 de cazuri de coronavirus , pentru un total de 11.178. Numărul de decese a ajuns la  491.

Cel mai mare număr de cazuri este concentrat la Madrid, cu 4165 de pozitivi. În Capitală sunt 213 de morți.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.