Coronavirus, ceasul morților lui Trump apare în Times Square

Un ceas pentru numărarea victimelor coronavirusului și care ar fi putut fi evitate dacă președintele Donald Trump ar fi acționat mai devreme. Este vorba despre „Ceasul morții lui Trump”, instalat în Times Square de regizorul Eugene Jarecki, de două ori câștigător al Festivalului de Film Sundance, împotriva politicii adoptate de președintele Statelor pentru a face față crizei de sănătate care a lovit țara.

Panoul de lumină de ieri marchează peste 48.000 de decese dintr-un total de peste 80.000, cel mai mare număr din lume. Ceasul marchează că 60% din decesele COVID-19 din Statele Unite ar fi putut fi evitate dacă administrația Trump ar fi implementat înlăturarea socială obligatorie și închiderea școlilor cu o săptămână mai devreme , a explicat Jarecki într-o postare pe Medium.

În ciuda „masacrului”, Trump atacă blocajul: „Democrații îl folosesc în scopuri politice”

Realizatorul din New York a explicat că 60% este o estimare conservatoare calculată de specialiști în urma observațiilor făcute la mijlocul lunii aprilie de principalul expert american în boli infecțioase, Anthony Fauci. “Vieţile pierdute inutil ne impun să cerem o gestionare mai responsabilă a crizei. Aşa cum numele soldaţilor noştri sunt sunt gravate pe monumente pentru a ne reaminti costul războaielor, cuantificarea vieţilor pierdute din cauza reacţiei târzii a preşedintelui serveşte unei funcţii esenţiale”, a explicat Eugene Jarecki în mesajul său. ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.