Coronavirus, “cea mai mare parte dintre cei vindecați, prezintă simptome și după 6 luni”

Cea mai mare parte dintre cei vindecați de coronavirus,  prezintă simptome și după 6 luni. Oboseală, slăbiciune musculară, tulburări de somn, anxietate și depresie. Mai mult de trei sferturi dintre persoanele vindecate după ce au contractat Covid-19 continuă să se plângă și după șase luni, de cel puțin un simptom legat de boală. Acest lucru reiese dintr-un studiu publicat în The Lancet, care se bazează pe 1.733 de pacienți cu cazuri confirmate de Covid-19 și externați  din spitalul Jin Yin-tan din megalopola chineză Wuhan în perioada 7 ianuarie 2020 și 29 mai.

Citește și Covid, primarul Londrei a declarat stare de urgență: „Virusul a scăpat de sub control”

Studiul se concentrează pe perioada cuprinsă între 16 iunie și 3 septembrie și în majoritatea cazurilor (63%) simptomele raportate de pacienți (vârsta medie de 57 de ani) sunt oboseala și slăbiciunea musculară, dar și tulburările de somn (26%) ), anxietate sau depresie (23%). Potrivit studiului, 76% dintre persoanele implicate au confirmat că încă se plâng de cel puțin unul dintre simptomele Covid-19 la șase luni de la apariția primelor simptome.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.thelancet.com/

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.