Coronavirus, ce se întâmplă în Spania: 738 de decese în 24 de ore

După Italia, pandemia Coronavirusului a lovit și Spania, care se confruntă acum cu o situație de urgență cu dimensiuni apocaliptice. Ministerul Sănătății din Spania a confirmat  738 de decese  în ultimele 24 de ore . Este cea mai mare creștere din Spania de la începutul crizei. Cazurile confirmate în țară se ridică astăzi la un număr total de 47.610, cu 7.937 de noi cazuri de  infecții. Numărul victimelor ajunge astfel la 3.434. Mai mult decât China, raportează agenția Efe.

Citește și Coronavirus, Crucea Roșie din China: „Închideți totul pentru a vă salva, nu există a doua șansă! ”

Forțele armate spaniole au solicitat ajutor NATO, însăși Alianța Atlantică a anunțat într-o declarație, precizând că Spania a invocat „asistență internațională” solicitând materiale medicale pentru a combate răspândirea virusului, atât în ​​rândul civililor, cât și în rândul militarilor. Concret, cererea vizează 450 de mii de aparate pulmonare , 500 de mii de teste și 1,5 milioane de măști. Pe de altă parte, guvernul spaniol a subliniat că lucrează la planurile de producție a materialului pe teritoriul național: „Începem să vorbim despre o industrie de război, o economie de război”, a declarat ministrul spaniol al conferinței de presă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.