Coronavirus: „case infectate” în Wuhan sigilate cu chiriașii în interior

Epidemia de coronavirus din China nu se oprește. Orașul Wuhan , focarul de virus  trăiește o situație dezastruoasă. Scena este cea a unui oraș – fantomă, o metropolă limitată în sine și destinată la carantină . Restul de locuitori, după fuga  generală (care a dus la exodul de 5 milioane de persoane) , înainte de starea de declarare urgență și , prin urmare , Lockdown , s-a alăturat în cor „ Jiayou   , o expresie folosită pentru a da  curaj, pentru a consolida speranța , spiritul comunității.

În ciuda construirii unui nou spital dedicat în întregime pacienților cu coronavirus, cazurile de infecție par să fi atins un număr exorbitant, de de necontrolat. De la alte unități de sănătate, ei raportează epuizarea alimentelor în timp ce echipele de medici și asistente se mobilizează din toată China, gata să ajungă la epicentrul coronavirusului părăsind familiile  care îi salută în lacrimi în momentul plecării.

Citește și Coronavirus: alte 25 de decese în Hubei / VIDEO

 

Din mărturiile care provin de la Wuhan există și una care arată un colectiv autonom în acțiune în timp ce sigilează case definite ca fiind infectate . „Oameni din Wuhan locuiesc aici, nu o atingeți, casa este infectată” este ceea ce se poate citi pe un carton lipit pe ușile caselor. Intrările sunt îngrădite cu grinzi de oțel și sudate corespunzător, în timp ce vocea disperată a unui chiriaș vine de la o fereastră mică „Deschideți ușa! Deschide ușa aia! ” Ceea ce se întâmplă în mărturiile video transmise pe rețelele de socializare este groaznic : istoria medievală cea învățată pe băncile școliilor la o vârstă fragedă, revine la prezent .

Ca și în Evul Mediu , cu epidemia de ciumă bubonică, așa este și astăzi în Wuhan cu coronavirusul. Aceste grupuri lasă femeile și bărbații să moară în casele lor, după care înregistrează adresele care vor forma un registru pentru colectarea  corpurilor fără viață . Pe web sunt și cei care scriu cu ironie macabră: „va lua mult timp pentru a transporta opt milioane de morți ”. Adevărul atroce este că frica împinge omul să nu ia în considerare nevoile multora. și atunci este mai bine să fii mort…

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.