Coronavirus, care sunt persoanele cele mai expuse riscului Covid-19

Din cele peste 4000 de victime ale coronavirusului , doar 0,8%   nu au alte patologii : 25% au avut o altă patologie,  25% au avut alte două și 48% trei patologii…. Și doar 10% aveau sub 60 de ani. Acestea sunt rezultatele unui studiu ISS din Italia din 355 de fișe medicale ale primelor victime ale coronavirusului.

Citește și Coronavirus Italia: bilanț devastator: mai mult de 600 de decese într-o singură zi

“Faptul că aceste patologii sunt binpuse în evidență – spune membrul comitetului științific și tehnic Roberto Bernabei –  adevăratul factor de risc este acela de a avea o vârstă geriatrică și patologii concomitente, hipertensiune arterială, boli cardiace ischemice, inclusiv diabet, în care coronavirusul găsește un teren fertil. Acest lucru explică excesul de mortalitate ».

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.