Coronavirus, Bruxelles: „pneumonii ciudate în Italia și Wuhan la sfârșitul anului 2019”

“Am aflat la sfârșitul anului trecut că există aceste  cazuri de pneumonie de origine necunoscută în Italia și China, în Wuhan, și am scris-o în rapoartele noastre de atunci.” Acesta a fost discursul  directorului ECDC (Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor), Andrea Ammon astăzi, în ședință de la distanță, în fața Comisiei ENVI a Parlamentului European, de la Bruxelles. Un eurodeputat l-a întrebat când agenția UE cu sediul în Suedia a avertizat pentru prima amenințarea prezentată de Sars-Cov-2.

“Pe 9 ianuarie – a continuat el – am avut un briefing pentru a evalua amenințarea, iar prima evaluare a fost publicată, cred, pe 17 ianuarie” din 2020.

Avertismentul de ultimă oră: ” Teroriștii ar putea profita de pandemie pentru a ataca, atenție la controale”

De fapt, în raportul ECDC privind „evaluarea amenințărilor” din 9 ianuarie 2020 („Cazuri de pneumonie, eventual asociate cu un nou coronavirus din Wuhan, China”) dedicat noului coronavirus, Italia este menționată de două ori, doar pentru că avea legături aeriene cu Wuhan. Chiar și în cel de-al doilea raport citat de directorul ECDC, cel din 17 ianuarie, Italia este menționată doar pentru că era direct conectată cu capitala Hubei.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.