Coronavirus Brazilia, mai multe vedete îi scriu lui Bolsonaro: „Riscul unui genocid indian”

Coronavirus, seci de personalități din lumea muzicii, culturii și cinematografiei au semnat un manifest-petiție pentru a evita un masacru în Amazon. Numărul deceselor în țara sud-americană a depășit 7.000. Nativii din Amazon sunt expuși riscului de „genocid” din cauza epidemiei de coronavirus. Este alarma creată de artiști, oameni de știință și intelectuali într-o scrisoare deschisă către președintele brazilian, Jair Bolsonaro.

Coronavirus, intelligence anglo-saxonă: China a ascuns dovezile

Promotorul inițiativei este celebrul fotoreporter Sebastiao Salgado, care a declarat publicației The Guardian: „Suntem în ajunul unui genocid”. Printre cei care au semnat se numără Madonna, Oprah Winfrey, Brad Pitt, Paul McCartney, Gisele Bundchen, Naomi Campbell, Mario Vargas Llosa, Ai Weiwei, Norman Foster și Meryl Streep. “În urmă cu cinci secole, aceste grupuri etnice au fost decimate de boli aduse de colonizatorii europeni … acum, cu acest nou flagel care se răspândește rapid în toată Brazilia (ar putea) să dispară complet, deoarece nu au mijloace de a lupta cu Covid – 19 “, se citește în petiție.

În Brazilia lui Bolsonaro, gropile comune în masă din Manaus zdruncinează conștiințele

De aici și apelul pentru ca minerii și exploatatorii ilegali să fie expulzați imediat din țările indigene pentru a-i împiedica să importe un virus care a ucis peste 240.000 de oameni în întreaga lume, inclusiv 7.025 în Brazilia. În țara latino-americană, cel mai afectat oraș este Manaus, capitala statului amazonian. Salgado speră ca presiunea internațională să-l împingă pe Bolsonaro să acționeze, după ce a fost și criticat dur pentru atitudinea lui de „negare” față de epidemie și pentru că a dat mâna liberă defrișărilor din plămânul Pământului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.