Coronavirus Bogota: draperii roșii la ferestrele celor care le este foame

În Columbia, în special în Bogotă , a luat stăpânire o formă specială de protest numită „ strategia draperiilor roșii ” . Practic, numeroasele familii care se luptă cu foamea din cauza pierderii venitului lor din cauza coronavirusului , au început să afișeze draperii, cămăși, pulovere sau perne roșii în afara ferestrelor pentru a semnala că o familie care trăiește acolo moare de foame .

Din clădiri, în special în cele mai periferice cartiere ale orașelor, există multe semne de ajutor care sunt acum vizibile, atât de mult încât inițiativa a fost urmată, în semn de solidaritate, și de unele administrații. Iată, așadar, că pe primăria Envigado , cea mai bogată din Columbia, este afișat un steag roșu puternic dorit de primarul Braulio Espinosa care a comentat alegerea sa: „Am făcut din această inițiativă populară propria noastră cerere de ajutor mai concretă și mai puțin birocratică pentru guvernul național și antreprenorii “.

Canda, atac armat în diferite localități Noua Scoție: 17 morți

Draperiile roșii sunt simbolul unei crize care a trecut foarte repede de la a fi pur sanitară la economică și care amenință acum soliditatea multor state, în special a celor mai puțin înstărite. Soacha , cartierul de la marginea Bogotei de la care a pornit inițiativa, găzduiește cele mai multe familii sărace, așa-zise ”invizibilii” care au găsit acum o cale de a fi văzuți de toată lumea. Cererea de ajutor s-a răspândit foarte rapid în toată țara și iată SOS-urile expuse de la balcoane dă o speranță în plus că cineva nu le va refuza dreptul la hrană.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.