Coronavirus, Bill Gates și profeția de acum cinci ani: „Un virus necunoscut ne va ucide”

Bill Gates: ”Următorul război care ne va distruge nu va fi făcut din arme, ci din bacterii. Noi cheltuim o avere pentru descurajarea nucleară și atât de puțin pentru prevenirea unei pandemii, însă un virus necunoscut astăzi, ar putea ucide milioane de oameni în următorii ani și ar putea provoca o pierdere financiară de 3.000 de miliarde la nivel mondial”.

Era martie 2015 când Bill Gates, fost creator al Microsoft și azi un mare filantrop dedicat luptei pentru protecția sănătății în lume, a rostit aceste cuvinte în timpul unui Ted Talk. Ascultând întregul mesaj trebuie să ne gândim că cel mai bogat om din lume este și cel mai înțelept și chiar cel mai clarvăzător dintre noi. Și nu este o coincidență faptul că tocmai ieri Bill Gates a anunțat ieșirea din consiliul de administrație al Microsoft pentru a dedica mai mult timp activităților sale filantropice precum sănătatea, schimbările climatice și educația.

Citește și Iran: gropi comune în orașul Qom pentru a îngropa victimele coronavirusului

Amenințarea era atât de cunoscută încât i-a sugerat lui Barack Obama crearea unei unități de criză permanentă împotriva pandemiilor, al unui grup mixt de oameni de știință și specialiști în securitate națională. În zilele premergătoare inaugurării lui Trump în Casa Albă, echipa de consilieri prezidențiali de securitate l-a invitat pe Donald Trump pentru o vizită rituală de predare, impusă după 11 septembrie. Obama a dorit să insereze cu acea ocazie o simulare a sosirii unei pandemii, alături de ipotezele atacurilor teroriste și cibernetice și iar în ziua inaugurării a făcut un apel final către noul președinte pe aceeași temă.

Alarma înțeleptului nu a servit pentru a condiționa acțiunea în vârful puterii. John Bolton, în numele lui Trump, a dizolvat unitatea de criză, deoarece a reprezentat cheltuieli inutile.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.