Coronavirus, Banca Mondială avertizează: ”60 de milioane de oameni la risc de „sărăcie extremă”

Până la 60 de milioane de oameni vor fi împinși în „sărăcie extremă” de către epidemia de coronavirus avertizează președintele Băncii Mondiale. David Malpass a declarat că se așteaptă ca și creșterea economică globală să scadă cu 5% în acest an, deoarece națiunile se ocupă de pandemie. Acest lucru a condus deja la pierderea locurilor de muncă și a întreprinderilor în eșec, țările mai sărace simțindu-se subit, informează BBC

„Milioane de mijloace de trai au fost distruse, iar sistemele de asistență medicală sunt sub tensiune la nivel mondial. Estimarea noastră este că până la 60 de milioane de oameni vor fi împinși în sărăcie extremă și asta șterge toate progresele înregistrate în atenuarea sărăciei în ultimii trei ani”, a avertizat  Malpass.

Banca Mondială definește „sărăcia extremă” traiul cu mai puțin de 1,90 dolari de persoană pe zi. Malpass a spus că 100 de țări, în care locuiesc 70% din populația lumii, au primit deja finanțare de urgență.

Coronavirus, peste 323 de mii de decese în întreaga lume

Creditorul de la Washington oferă 160 de miliarde de dolari în subvenții și împrumuturi cu dobândă mică pentru a ajuta țările sărace să facă față crizei. Domnul Malpass a spus că 100 de țări, care locuiesc la 70% din populația lumii, au primit deja finanțe de urgență.

Banca Mondială a colaborat cu Fondul Monetar Internațional (FMI) la un sistem pentru a permite țărilor mai sărace să solicite scutirea datoriei la rambursarea împrumuturilor datorate membrilor G20 până la sfârșitul acestui an.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.