Coronavirus, avertismentul OMS: „Suntem departe de sfârșitul pandemiei”

În cadrul conferinței privind  evoluția urgenței coronavirusului în lume , directorul general OMS Tedros Ghebreyesus a explicat că, în acest moment, lumea este încă departe de a putea proclama sfârșitul pandemiei, afirmând că în același timp, este foarte îngrijorat  de tendințele actuale de creștere înregistrate în țările africane, unde unitățile de asistență medicală sunt mult mai fragile decât cele occidentale.

China promovează remedii alternative : vezica biliară a ursului, leac împotriva Covid-19

“OMS este preocupat tendințe în creștere, de exemplu în Africa. […] Drumul este încă lung, ne-am angajat să facem tot posibilul pentru a sprijini aceste țări”

Ghebreyesus a explicat, de asemenea, modul în care copiii pot fi cu ușurință principalii purtători ai coronavirusului în timpul celui de-al doilea val al pandemiei care se prospectează: „OMS este profund îngrijorat de impactul pe care pandemia îl va avea asupra altor servicii de sănătate, în special pentru copii”.

Plângerea misionarilor din Brazilia: ” Epidemia avansează și Bolsonaro aduce țara în haos”

Îngrijorările se referă în special la copiii care trăiesc în zone sărace ale lumii și care nu pot avea acces la servicii de sănătate de bază, cum ar fi vaccinurile: „Copiii pot avea un risc scăzut de a muri sau de a se îmbolnăvi grav de Covid-19 , dar ele pot avea un risc ridicat pentru alte boli care pot fi evitate prin vaccinuri. Există încă peste 13 milioane de copii în întreaga lume care sunt excluși de la vaccin și știm că numărul va crește din cauza coronavirusului “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.