Coronavirus, aproape jumătate de decese în Europa sunt în casele de bătrâni

În unele țări europene, aproximativ jumătate din decesele de coronavirus pare să fi avut loc în casele de bătrâni. Acest lucru rezultă din datele colectate de unii experți britanici din London School of Economics (LSE), care avertizează guvernul să plaseze în casele de îngrijire medicală aceleași măsuri și resurse dedicate structurilor Serviciului Național de Sănătate (NHS).

Datele colectate din diverse surse oficiale indică faptul că în Italia, Spania, Franța, Belgia și Iralnda, între 42% și 57% din decesele cauzate de Covid-19 au avut loc în case de bătrâni. În schimb, datele din aceste structuri din Anglia și Țara Galilor par să subestimeze decesele în această zonă, cu doar 20 de decese coronavirus înregistrate de Oficiul Național de Statistică în săptămâna care s-a încheiat pe 27 martie. Se preconizează că noile date vor fi făcute publice mâine.

O femeie a contractat virusul în ciuda faptului că a stat acasă. Cum a fost posibil?

Săptămâna trecută, asociația Care England a declarat presei Guardian că decesele de coronavirus în casele de îngrijire medicală se apropie probabil de 1.000. În weekend, au apărut noi decese : 13 pacienți au murit într-un azil de bătrâni din județul Durham și alți cinci într-o altă structură Glasgow.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.