Coronavirus, aproape 120 de mii de cazuri la nivel mondial cu 4.292 de decese

Numărul de cazuri de Covid-19 la nivel mondial ajunge la 118,619, cu 4.292 de decese. Acest lucru a fost anunțat prin actualizarea de astăzi a Centrului European pentru Controlul Bolilor (ECDC), care în bătrânul continent înregistrează 14.890 de cazuri și 711 decese.

China – În China 3.158 de persoane au murit din cauza Covid-19 și 80.778 de infecții sunt acum înregistrate în gigantul asiatic.

Irak – O altă persoană a murit în Irak din cauza răspândirii noului coronavirus, iar în țara arabă și Kurdistanul irakian există alte opt victime. Cu două zile în urmă, Basnews a raportat 70 de cazuri confirmate de infecție, 13 în Kurdistan.

Iran – Numărul victimelor coronavirusului continuă să crească în Iran, unde au avut loc 63 de decese în ultimele 24 de ore, ceea ce a dus numărul total de decese la 354. Pe de altă parte, există 958 de noi infecții, care aduc numărul persoanelor infectate la nouă mii. Autoritățile iraniene pentru sănătate adaugă faptul că 2.959 de persoane au fost vindecate.

Coreea de Sud – Cazurile de coronavirus cresc din nou în Coreea de Sud. Noile date confirmate de centrele coreene pentru controlul și prevenirea bolilor (Kcdc) și referitoare la ieri au vorbit despre 242 de cazuri noi confirmate pentru un total de 7.755. Coronavirusul a ucis 60 de persoane în țară, majoritatea vârstnici cu afecțiuni anterioare.

Citește și Coronavirus: ultimul pacient externat în Wuhan după 70 de zile. Medicii și asistentele sărbătoresc sfârșitul urgenței

Turcia – Primul caz de infecție cu coronavirus în Turcia. Confirmarea a venit de la ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, care a precizat că „persoana în cauză, afectată de coronavirus în Europa”, se află acum în carantină.

Africa – Până în prezent, există 99 de cazuri de coronavirus înregistrate în Africa, unde există încă îngrijorarea că epidemia poate fi virulentă, având în vedere fragilitatea sistemului de sănătate în multe țări și intensitatea contactelor cu China, principalul focar al contagiune.

Țările care au raportat contagii în Africa sunt Algeria, Camerun, Egipt, Maroc, Nigeria, Senegal, Togo, Tunisia, Burkina Faso și Republica Democrată Congo. În Egipt și Algeria, s-au înregistrat câte un deces.

Usa – Acum există cel puțin o mie de cazuri de coronavirus în Statele Unite, unde 31 de oameni au murit din cauza Covid-19. Acest lucru rezultă dintr-un bilanț CNN, în timp ce datele de la Universitatea Johns Hopkins vorbesc despre 1.025 de cazuri confirmate. Washingtonul este cel mai grav lovit, cu 273 de persoane infectate și 24 de decese, potrivit datelor CNN. California și statul New York înregistrează mai mult de 100 de cazuri, respectiv.

Germania – A treia victimă pentru coronavirus în Germania. Acest lucru a fost anunțat de un purtător de cuvânt al Heinsberg, în Renania de Nord-Westfalia, același loc în care au fost înregistrate celelalte două victime.

Marea Britanie – Autoritățile britanice de sănătate au lansat cel mai recent raport al infecției cu coronavirus în Regatul Unit. La ora 9 din această dimineață au fost 456 de cazuri confirmate, cu 83 mai multe decât ieri.

Spania – Spania a depășit două mii de infecții cu coronavirus. ”Cazurile din 2002 au fost raportate dimineața devreme”, a declarat presei Fernando Simon, șeful centrului național de alertă pentru sănătate. Jumătate din aceste cazuri sunt concentrate în regiunea Madrid. 47 de persoane au murit dintre care 31 aproape de capitală.

Belgia – Decesele prin coronavirus au crescut la trei la Begio, unde au fost infectate 314 de persoane

Suedia – Suedia este prima țară scandinavă care a înregistrat un deces în urma unei infecții cu coronavirus.

Citește și Coronavirus, medicamentul împotriva artritei funcționează !

Albania – Albania înregistrează un prim deces prin coronavirus. Este vorba despre o femeie de 73 de ani cu probleme renale cronice, care a murit la spitalul din Durres. În prezent, în Albania au fost reconfirmate 12 cazuri de infecție cu coronavirus.

Israel – Cazurile de coronavirus din Israel au crescut la 76, dar există îngrijorarea că focarul se va răspândi în continuare.

Liban – O altă persoană a murit în Liban din cauza răspândirii coronavirusului și au fost înregistrate 59 de cazuri de infecție.

Indonezia – Prima victimă din Indonezia din cauza răspândirii coronavirusului. Ministerul Sănătății a confirmat decesul unei femei străine de 53 de ani, cu boli anterioare. Până în prezent, autoritățile țării au confirmat 27 de cazuri Covid-19.

Bahrain – Bahrain confirmă 77 de cazuri noi de coronavirus, iar în țară numărul infecțiilor se ridică la 189. Bahrain a anunțat, de asemenea, că 30 de persoane și-au revenit după ce s-au îmbolnăvit de la răspândirea Covid-19.

Kuweit – Noi cazuri de coronavirus în Kuweit. Ministerul Sănătății a confirmat că alte trei persoane au fost pozitive, iar numărul de infecții în țară a crescut la 72. Rapoartele TV prin satelit Al-Arabiya

Slovenia – O școală închisă în Slovenia după ce un profesor a testat pozitiv coronavirusul. Potrivit rapoartelor agenției de știri Sta, autoritățile au decis să închidă școala primară Kamnik în timp ce familiilor copiilor li s-a solicitat punerea în carantină. În prezent, există 57 de cazuri în toată Slovenia.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.