Coronavirus, aplicația „anti-infecție” din Singapore: iată cum funcționează

Se numește TraceTogether și este aplicația pe care Singapore a inventat-o pentru a opri răspândirea coronavirusului. “Dacă ați fost în contact cu un caz de Covid-19, indiferent dacă cunoașteți sau nu persoana respectivă, TraceTogether vă avizează rapid. A fi contactat rapid vă permite să protejați oamenii din jurul vostru, reducând răspândirea Covid-19”, se citește pe site-ul creat de guvern pentru a încuraja utilizarea aplicației.

Videoclipul explicativ arată etapele care trebuie făcute: descărcați aplicația și activați Bluetooth pe smartphone. „Atâta tot”, conform instrucțiunilor. Cum funcționează aplicația? “TraceTogether folosește Bluetooth pentru a determina când un smartphone este aproape de un alt dispozitiv pe care a fost instalată aplicația. Cele două telefoane schimbă ID-uri anonime, datele sunt criptate și stocate exclusiv pe smartphone”.

Dacă un utilizator este testat pozitiv pentru Covid-19, i se va cere să furnizeze datele „înregistrate de aplicație. Aceasta este„ o listă de ID-uri anonime ale „persoanelor infectate”. Asta este tot: nici o geolocalizare și nici date personale nu sunt publice. “” ID-urile anonime îi vor ajuta pe ceilalți să localizeze rapid persoanele cu risc ridicat de infecție și să prevină riscul de răspândire a virusului. ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.