Coronavirus, apel din Belgia pentru a evita risipa: „Mâncați cartofi prăjiți de două ori pe săptămână”

Belgia invită belgienii să mănânce cartofi prăjiți de două ori pe săptămână , nu pentru a modifica dieta, ci pentru a evita o posibilă risipă de alimente. La fel ca toate celelalte țări europene, și Belgia suferă din cauza pandemiei,  iar consecințele economice încep să fie resimțite. Țara cartofilor prăjiți a adoptat o campanie patriotică particulară , invitând concetățenii să mănânce cartofi prăjiți pentru a limita pierderile economice. „Belgieni, fiți patrioți, mâncați cartofi prăjiți cel puțin de două ori pe săptămână!”.

După cum știm cu toții, Belgia este prima țară producătoare din lume cu cartofi prăjiți congelați  în acest moment.  Odată cu închiderea chioșcurilor și a restaurantelor și cu încetinirea exporturilor, depozitele sunt pline cu peste 750 de mii de tone de tuberculi  care riscă să fie aruncate. De aici și campania pentru cetățeni. „Hai să mâncăm toate cartofii prăjiți de casă cel puțin de două ori pe săptămână în loc de o singură dată”, aceasta a fost invitația președintelui Belgapom, Romain Cools, preluată de diverse mass-media internaționale.

Coronavirus, studiu american: pandemia va continua alte 18-24 de luni

Dintre cele 750 de mii de tone de crizele înghesuite în depozitele țării, 90% au fost destinate exportului. Nici măcar relaxarea restricției, programată pentru 11 mai, nu va crește consumul de cartofi prăjiți. De asemenea, industria a donat o parte din stocuri băncilor de produse alimentare și încearcă să transforme chipsurile de cartofi în alimente pentru animale. De la guvern vine solicitarea directă către Comisia Europeană pentru a ajuta sectorul: „Avem nevoie de sprijin financiar”, a explicat ministrul Agriculturii Flandrei, Hilde Crevits.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.