Coronavirus, alerta unui medic italian: “Vârsta medie a pacienților infectați scade”

Vârsta medie a pacienților internați în terapie intensivă infectați cu Covid-19 scade: aceasta este alarma lansată de medicul spitalului din Bergamo, Ivano Riva, într-un interviu al emisiunii italiene Piazzapulita pe La7. Tendința, a explicat medicul, a avut loc în special „în ultimele 7 zile”.

„Am devenit epicentrul lombard al infecției”, a explicat medicul din Bergamo și „situația este dramatică. Am început pe 24 februarie cu prima terapie intensivă care a inclus 7 paturi “. Mai târziu am ajuns la 16…32… 48… Mâine vom ajunge la 70 de paturi”.
”Ne confruntăm cu diverse intubații orotraheale, deoarece sunt pacienți care ajung în camera de urgență deja în stare gravă sau avem zeci de pacienți pozitivi spitalizați cărora starea se agravează și suntem obligați să procedăm cu intubații încercând să le salvăm viața ”.

Citește și Bilanț negru: pandemia de coronavirus a ucis până în acest moment 5.043 de oameni

„Din păcate, avem pacienți sănătoși, fără alte patologii, de 30, 40, 50 de ani care sunt intubați și internați în terapie intensivă. Deci trebuie spus clar că coronavirusul, din păcate, atacă toate vârstele. Nu mai există o limită și se poate ajunge la pneumonii interstițiale extrem grave la orice vârstă . În acest ritm, potrivit Riva, „sistemul nu va dura foarte mult”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.