Coronavirus, alertă OMS: „risc global ridicat”

OMS, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că pericolul global cauzat de răspândirea coronavirusului, care a provocat deja 82 de decese în China, „este ridicat”. Cel mai recent raport al  ONU admite că în zilele anterioare s-a vorbit despre „riscuri moderate” în mod  „eronat”. OMS a explicat că pericolul de răspândire a virusului “este ridicat atât la nivel regional, cât și la nivel global”.

Orașul Beijing a înregistrat primul său deces din cauza  coronavirusului. Victima în vârstă de 50 de ani a mers la Wuhan pe 8 ianuarie. După ce a revenit la Beijing pe 15 ianuarie, a fost diagnosticat cu pneumonie atipică pe 22 ianuarie.

Citește și Epidemie de febră Lassa în Nigeria: 29 de morți, măsuri de urgență împotriva virusului

Trump: “Am oferit ajutor Beijingului” “Suntem în strânsă comunicare cu China cu privire la virus. Foarte puține cazuri au fost raportate în SUA, dar suntem vigilenți. Am oferit Chinei și președintelui Xi orice ajutor care ar putea fi necesar. Experții noștri sunt extraordinari “, a replicat pe Twitter președintele american Donald Trump.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.