Coronavirus, alegeri administrative în Franța, în ciuda riscului de infecție: alegeri în 35 de mii de municipalități

Duminică, 15 martie, în plină urgență Coronavirus, majoritatea municipalităților franceze își vor alege primarul. Deși țara este cel de-al doilea focar din Europa, amânarea numirii în alegeri pare să nu fie pusă în discuție

Cu 2.281 de cazuri și 48 de decese, Franța este cel de-al doilea focar Coronavirus în Europa dar instituțiile au decis să urmeze o altă cale decât celelate țări și să trimită un mesaj clar de la început: luați măsuri de precauție, așa-numitele „distențe” și …salvarea economiei confirmând alegerile administrative programate pentru 15 martie, când 35 de mii de municipalități vor merge la urne pentru a-și alege primarii, inclusiv cea din Paris.

Citește și VIDEO / Efectul coronavirusului din Thailanda determină maimuțele flămânde la violență

De la începutul epidemiei până în prezent, au fost adoptate progresiv câteva măsuri restrictive: trei departamente blocate – Oise la nord de Paris, Morbihan în Bretania și Haute Savoie – școli închise pentru 150 de mii de studenți. Principalele evenimente anulate sportivi programați pentru luna martie, inclusiv jumătatea maratonului de la Paris, la care au fost înregistrați 44 de mii de participanți, târgurile de agricultură și carte, cel mai important eveniment din Franța în domeniul publicului care ar fi trebuit să fie ține Versailles aproape între 20 și 23 martie.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.