Coronavirus, alarmă OMS: „În Africa, 5 paturi la un milion de oameni ”

”În Africa există 5 paturi la fiecare milion de oameni”, a declarat OMS într-o notă în care a avertizat asupra efectelor devastatoare pe care epidemia de Coronavirus le-ar putea avea pe “continentul negru”. OMS subliniază că în Africa există există în total 5.000 de paturi în unitățile de terapie intensivă din cele 43 de țări care formează continentul. “Este vorba despre 5 paturi la fiecare milion de oameni, împotriva a  4.000 de locuri pentru fiecare un milion de oameni cât sunt în Europa”, se arată în nota de la Organizația Mondială a Sănătății, care adaugă: “Există o mare lipsă de facilități terapeutice pentru cazuri critice de Covid-19 “.

Coronavirus, primul caz confermat în Yemen

Până în prezent, s-au înregistrat peste 11.000 de cazuri confirmate în Africa și mai mult de 570 de decese. Nota OMS vine în aceeași zi în care ONG-ul Oxfam a declarat că, din cauza epidemiei Coronavirus, în unele regiuni din Africa de Nord și în zona sub-sahariană, există riscul de a „se  întoarce înapoi cu 30 de ani în lupta împotriva sărăcia ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.