Coronavirus, Africa: peste 63.000 de cazuri și 2.283 de decese

Până la acestă oră s-au înregistrat  peste 63.000 de cazuri de Covid-19 pe continentul african și 2.283 de decese, potrivit celei mai recente actualizări lansate astăzi de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Cea mai afectată țară este Africa de Sud, cu 10.015 cazuri și 194 de decese. Chiar astăzi, președintele sud-african, Cyril Ramaphosa, a invitat populația să fie gata „să fie pregătiți să conviețuiască  cu coronavirusul  un an sau mai mult”, cerând populației să rămână vigilentă în ciuda eliminării unor măsuri de restricție. „Chiar și după blocare, mai ales după blocare, trebuie să respectăm încă distanța socială, să purtăm măști, să ne spălăm regulat pe mâini și să evităm contactul cu oamenii – a spus președintele – va trebui să reorganizăm locul de muncă, școlile, universitățile și alte locuri publice pentru a limita răspândirea. ”

Coronavirus: s-a inventat un plasture care detectează imediat dacă aveți Covid-19

A doua cea mai afectată țară africană este Egiptul, cu 9.400 de cazuri și 525 de decese, urmată de Maroc, cu 6.038 de cazuri și 188 de decese, și Algeria, cu 5.723 de cazuri și 502 de decese.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.