Coronavirus afectează mai mulți copii decât se aștepta: „Pentru unul în terapie intensivă, alți 2.338 sunt infectați”

Coronavirus afectează copiii mai mult decât ne-am imaginat, iar numărul de infecții ar putea fi mult mai mare decât cel raportat până acum. Acest lucru a fost demonstrat de un studiu publicat în Journal of Public Health Management and Practice de Universitatea din South Florida (Usf) și Women’s Institute for Independent Social Investigation (Wiise). Pentru fiecare copil care are nevoie de terapie intensivă din cauza Covid-19 alți  2.381 sunt infectați cu virus.  Calcul  urmează un raport al Centrului Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor asupra a peste 2.100 de tineri infectați în China.

Conform registrului de sisteme Virtual Picu (Pediatric Intensive Care Units), 74 de copii din Statele Unite au fost internați în terapie intensivă pediatrică între 18 martie și 6 aprilie pentru Covid-19, iar alți 176.190 au fost cei infectați în această perioadă. Copiii sub 2 ani reprezintă 30% din cazuri, 24%  cei cu vârsta cuprinsă între 2 și 11 ani, în timp ce 46% din cazuri în terapie intensivă sunt tineri între 12 și 17 ani. Cercetătorii spun că, dacă până la 25% din populația americană este infectată cu Coronavirus înainte de sfârșitul anului 2020, 50.000 de copii cu boli grave vor trebui spitalizați, inclusiv 5.400 grav bolnavi care vor avea  nevoie de aparat respirator.

Ministrul Sănătății: toate persoanele peste 65 de ani vor fi carantinate cu sau fără Covid-19 VIDEO

„Deși riscul de boală severă Covid-19 este mai mic la copii decât adulții, spitalele ar trebui să fie pregătite și să aibă echipamente adecvate și personal pentru a face față unui potențial flux de pacienți mai tineri”, avertizează autorul studiului Jason Salemi, profesor asociat de epidemiologie la Colegiul de Sănătate Publică Usf. Prin urmare, o atenție sporită nu numai bunicilor, ci și nepoților, după cum a cerut în repetate rânduri Organizația Mondială a Sănătății , amintind că minorii nu sunt imuni la virus.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.