Coronavirus, acel document german care prevăzuse totul

Coronavirus, acel document german care prevăzuse totul

Se numește Modi-Sars 2012 și nu era nimic altceva decât o simulare care, într-un mod perturbator, care în urmă cu opt ani a prezis actuala pandemie a coronavirusului. Studiul, comandat de guvernul german Institutului Roberto Koch , ar fi servit Germania să fie pregătit cu măsuri și restricții în cazul unei noi situații de urgență de sănătate, capabile să pună întreaga țară în genunchi.

Studiul, adăpostit în arhivele Bundestag, a fost descoperit de jurnalista Rheinische Post, Kristina Dunz, care a dezvăluit scenariul ipotezat de germani. O nouă boală, numită Modi-Sars 2012  și care  s-ar dezvolta printre piețele de animale sălbatice din Asia și, așa cum s-a întâmplat cu Covid-19, s-ar transferată agresiv la oameni.

Perioada de incubație ar varia de la 3-5 zile la 2-14 zile cu posibilă infectare prin picături sau prin contact. Simptomele ipotezate au fost febra, tuse uscată, dificultăți de respirație, tremurături, dureri de cap, cu copii și tineri care ar fi depășit infecția relativ curând, în timp ce pentru vârstnici au fost ipotezate foarte puține șanse de supraviețuire.

 Citește și Fox News: „Guvernul italian a fost avertizat de epidemia de coronavirus”

 

În zilele crizei mondiale din cauza pandemiei, citirea studiului ipotezat de Institutul Robert Koch te face să tremure, cu un scenariu ipotezat cu o durată a epidemiei de aproape trei ani și o mortalitate estimată de 10% dintre cei infectați, adică peste 7 milioane de morți.

Printre măsurile recomandate guvernului se numără izolarea și carantina bolnavilor,  închiderea școlilor, anularea oricărui tip de eveniment public, restricții severe la circulația oamenilor în aer liber, la fel cum se întâmplă în aceste zile.

” În scenariul Modi-Sars 2012 nu a fost o predicție asupra dezvoltării și consecințelor unei pandemii, ci a unui scenariu extrem declanșat de un agent patogen imaginar, pentru a ilustra daunele teoretice posibile ale unei boli care poate fi transmisă de la o persoană la alta”, spune Susanne Glasmacher, purtătoare de cuvânt a Koch Institut. Directorul institutului, Lothar Wieler, a avertizat ulterior Germania: „Dacă măsurile restrictive de protecție anunțate de guvern nu vor fi respectate, în două sau trei luni ar putea exista zece milioane de infectați”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.