Coronavirus, a fost creat vaccinul-plasture: primele teste pe șoareci

Rezultate bune în primele teste pe șoareci cu un vaccin-plasture (care eliberează substanța activă în piele) împotriva coronavirusului , potențial simplu și ieftin de produs pe scară largă: șoarecii vaccinați produc anticorpi specifici împotriva virusului. Andrea Gambotto, de la Școala de Medicină a Universității din Pittsburgh, a raportat rezultatele primelor teste în revista EBiomedicină (Lancet) și anticipează: vaccinul ar putea intra deja în studiile clinice de faza I pe persoane în termen de o lună.

Numit „ PittCoVacc ” , este un fel de „ plasture cu 400 de micro-ace – explică Gambotto – care nu intră adânc în piele și se dizolvă în 2-3 minute, fără durere și fără sângerare ”, eliberând antigenul care declanșează răspunsul imun, subunitatea S1 a proteinei virale „ spike ” . ” Posibilitatea ca acest vaccin să ne protejeze împotriva virusului SARS-CoV-2 este ridicat – spune el – acum testăm capacitatea de a neutraliza virusul pe celulele umane din eprubeta folosind anticorpi izolați de șoareci vaccinați ” .

Coronavirus, China: medicul care a denunțat epidemia devine „martir”

Autorii spun că dacă primesc autorizația, vor începe primul studiu pe pacienți  cât mai curând posibil,  în termen de o lună. “Considerăm că testele pe maimuțe nu sunt necesare – specifică Gambotto – alte vaccinuri au intrat în studii clinice fără teste pe animale. Sperăm să trecem de faza I a experimentării într-un timp foarte scurt, un studiu de 6-8 săptămâni va oferi primele indicii de eficiență. Când vine vorba de un vaccin, puțini voluntari sunt suficienți pentru a vedea dacă există un răspuns imun, o probă de sânge este suficientă. Dacă avem suficiente date în 2-3 luni  putem trece imediat la utilizarea vaccinului. Viziunea noastră este să-l includem împreună cu vaccinul antigripal sezonier ».

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.