Coronavirus, 93 de mii de infecții în lume | Germania: risc “global pandemic” | Pentru CNN, Italia este focarul virusului

Contabilizarea îngrijorătoare a infecțiilor cu coronavirus și a deceselor crește zi de zi . Potrivit „Centrului european pentru prevenirea și controlul bolilor” , există peste 93 de mii de cazuri în întreaga lume (peste 80 de mii în China , 5300 în Coreea de Sud , 2300 în Iran și 3300 în Europa ). Morții depășesc 3200, din care 3 mii în China, urmați de Iran și Italia.

Citește și Coronavirus, China a depășit 3000 de victime

Los Angeles a declarat stare de urgență pentru virus, în timp ce în Germania , ministrul Sănătății a vorbit pentru prima dată despre o pandemie globală (OMS continuă să vorbească despre o epidemie). Controversă descrisă de postul de televiziune CNN care a arătat o hartă a infecțiilor de coronavirusului cu Italia ca centrul focarului și de unde pleacă în toate celelalte țări ale globului.

În țara Ayatollahs, unde și membrii parlamentului și ministrul industriei au fost testați pozitiv, președintele Hassan Rouhani a recunoscut că virusul se găsește în aproape toate cele 31 de provincii. Acesta este motivul pentru care rugăciunile de vineri au fost anulate în toate orașele importante. La rândul său, Arabia Saudită a interzis pelerinajul la Mecca atât rezidenților, cât și străinilor.

Citește și Ministrul iranian al sănătății începe să transpire la conferință: pozitiv la coronavirus/ VIDEO

În ciuda precauțiilor OMS, Germania, prin gura ministrului sănătății, a numit epidemia „o pandemie globală” și a decis să interzică exportul de dispozitive medicale sub formă de măști , mănuși și costume de protecție.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24


Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.