Coronavirus: 5 senatori americani și-au vândut acțiuni înainte de urgență

Scandalul senatorilor care și-au vândut acțiunile în ianuarie 2020, înainte de izbucnirea urgenței coronavirusului , crește din ce în ce mai mult în SUA . Este vorba despre senatorul republican Richard Burr , președintele Comisiei de Informații, Kelly Loefner, Dianne Feinstein, Ron Johnson și Jim Inhofe .

Primul nume care a circulat a fost cel al lui Burr, care, în cadrul unei ședințe private din 24 ianuarie, ar fi informat pe ceilalți senatori despre gravitatea epidemiei de coronavirus , invitându-i să se aibe grijă de investițiile lor financiare. Dar, public, Burr a oferit mult mai multe informații, liniștind poporul american cu privire la consecințele limitate ale infecției. Burr și Kelly Loeffler, senatori aleși în Georgia și soția lui Jeffrey Sprecher, președintele Bursei de valori din New York, una dintre cele mai importante burse din lume, și-au vândut acțiunile în zilele în care președintele Donald Trump nu credeva în pandemie. Loeffler s-a apărat pe Twitter scriind: „Nu iau decizii în legătură cu portofoliul meu, sunt alții  care decid și fără ca soțul meu sau eu să putem ști”.

Citește și Coronavirus: Trump declară stare de calamitate

De la vânzarea acțiunilor sale, Burr, potrivit site-ului de investigații ProPublica , ar fi câștigat aproximativ 1,7 milioane USD. Mai mult, tot potrivit site-ului ar fi reușit să obțină o înregistrare a unui discurs al senatorului Burr într-un cerc exclusiv. Cu acea ocazie, el ar fi dezvăluit colegilor și investitorilor un dezastrul iminent de sănătate: „Pot să vă spun că suntem la nivelul epidemiei din 1918” , anul așa-numitei „gripe spaniole” care a provocat aproximativ o sută de milioane de decese în întreaga lume.

Numele implicat este cel al senatorului republican al Wisconsinului, Ron Johnson printre cei care au diminuat public extinderea epidemiei: „Nu va fi o condamnare la moarte”, a spus „cu excepția a 3-4 procente a populației, dar eu cred că vor fi mult mai puțini.  ” Între timp, însă, Johnson își vindea deja toate titlurile. Conform rapoartelor mass-media americane, majoritatea titlurilor vândute de senatori au pierdut apoi între 30 și 39 la sută.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.