Coronavirus, 4 pacienți care erau în comă la spitalul din Napoli, s-au trezit datorită medicamentului experimental Tocilizumab

Coronavirus, 4 pacienți care erau în comă la spitalul din Napoli, s-au trezit datorită medicamentului experimental Tocilizumab

Scoaterarea tubului care reglează respirația artificială și așteptarea primei respirații autonome. Este cel mai mare cadou pe care îl așteaptă medicii și asistentele de la fiecare pacient care luptă împotriva coronavirusului. Iar ieri, patru dintre aceste cadouri au ajuns de la spitalul Cotugno din Napoli. Toate la un loc. „Ceva care îți mărește inima, unicul lucru din  această perioadă”, spune directorul general al Azienda Ospedali dei Colli, Maurizio Di Mauro, potrivit presei italiene Leggo.

Citește și Coronavirus Spania: cadavrele mai multor bătrâni au fost descoperite abandonate în mai multe aziluri

Patru pacienți au fost extubați după ce  au fost tratați cu  Tocilizumab, ceea ce a redus impactul Coronavirus asupra plămânilor. Vincenzo Montesarchio, specialistul în boli infecțioase Cotugno, care a început tratamentul împreună cu colegul său Paolo Ascierto de la Institutul Pascale, afirmă: „Cei 4 pacienți au reacționat foarte bine la medicament, iar starea lor s-a îmbunătățit semnificativ în câteva zile. Unul are doar 27 de ani: era în terapie intensivă din cauza unei pneumonii severă.  A fost tratat cu Tocilizumab pe 18 martie și este acum în ventilație asistată, în curând va fi transferat într-un alt  repart din spital ”.

Celelalți trei pacienți au fost extubați după au fost tratați pe 19 martie . Cei trei  bărbați au vărste cuprinse de 51, 55 și 56 de ani.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.